Tammelantori

Tammelantori

Tammelantorilla on Tampereen toreista kaikkein monipuolisin tavaravalikoima. Kesällä mansikkalaatikko poikineen vaihtaa omistajaa. Myös muut marjat niin metsästä kuin puutarhoistakin tuodaan myyntiin Tammelantorille.  Vihannes- ja juurestarjonta kukoistaa varsinkin kesäaikana. Ja mitä onkaan juhannus ilman Tammelantorilta noudettuja uusia perunoita!  Perunoita ja juureksia saa myös koko talven ajan.

Kautta aikain on tuoreimmat kukat löytyneet Tammelantorilta. Parhaillaankin torin tammelantorimiehitykseen kuuluu puutarhuri monikymmenvuotisen kokemuksen turvin. Tammelantorilta saa niin joulukukat kuin kevään juhlaruusutkin. Varsinainen kesäkauppa alkaa keväisin monien yrittäjien toimesta vilkkaalla taimikaupalla.

Grillitoiminta on Tammelantorilla erittäin vilkasta, ja grillitarjontaa löytyy joka makuun.

Monet nälkäiset suuntaavatkin lounasaikaan Tammelantorille nauttimaan ulkolounasta ympäri vuoden. Tietenkin Tampereen kuuluisaa Tapolan mustamakkaraa saa Tammelantorilta kuumana joka toripäivä.

Keskellä toria oleva kahvila Kahvikeidas runsaine leivonnaisineen ja ruokaisine sämpylöineen houkuttelee kahvikupin ääreen. Talvellakin katetussa ja lämmitetyssä kahvilassa viihtyy pidempäänkin iloisessa puheensorinassa.

Tammelantorilta saa myös kinkkuja ja makkaroita sekä monenlaisia palviherkkuja niin jouluna kuin juhannuksenakin ja ympäri vuoden.

Varsinkin kesäaikaan Tammelantori voi ylpeillä useilla kalaravintoloilla, mutta toki ympäri vuoden on saatavilla tuoretta ja savukalaa. Löytyypä joskus toripenkiltä aito kalastajakin myymässä kalasaalistaan.

Tammelantorilla on kesäaikaan varsin vilkas kirpputoritoiminta. Toiminta saattaa jatkua varsin vilkkaana aina jouluun asti ja alkaa jälleen vilkastua jo varhain keväällä, mikäli säät suosivat.

Tammelantorin sijainti

Tammelantori sijaitsee Tammelanpuistokadun varrella, rajoittuen yhdeltä sivultaan Kyllikinkatuun ja toiselta Pinninkatuun.

Tammelantorin aukioloajat

Aukioloajat ovat vapautuneet toreillakin.
Valtaosa kauppiaista käyttää kuitenkin
vakiintuneita aukioloaikoja
ma – la 6-14.
Kesäaikaan lauantaisin säiden ollessa suotuisat, monet
jatkavat klo 15, jotkut pidempäänkin.
Osa grilleistä on toteuttanut vapautuneita aukioloaikoja ja palvelevat
asiakkaitaan jopa klo 18 asti.

Juhannusaatto on hyvä kaupantekoaikaa ja myyjiä on
paljon klo 6 – 13 välisen ajan.

Markkinat Tammelantorilla

Tammelantorin Perinteiset Joulumarkkinat 20.12.20

Vappumarkkinat Tammelantorilla 30.4.–1.5. Vappumarkkinoista voit tiedustella yhdistyksen markkinavastaavilta.
V
uoden 2020 Vappumarkkinoita ei päästy koronan takia pitämään.
Tulevista Vappumarkkinoista tiedotamme kevään aikana.

Tammelantorin Myynti- ja kirpputoripaikat: Tammelantorilla on myyntipenkkejä ja erikokoisia myyntiruutuja. Tammi- ja helmikuussa kirpputoripaikat ovat ilmaisia.

Myyntiin liittyvät kysymykset vastaavalle torivalvojalle: puh. 050 083 9034


View Larger Map

Comments are closed